Home » Mesenchymale stamcellen » Lumbaal discogeen

Lumbaal discogeen

Mesenchymale stamcellen die pijn verlagen bij patiënten met Discogene lage rugpijn (lumbaal discogeen).

Mesenchymale stamcellen en lumbaal discogeen.
Het bedrijf Mesoblast Limited verkondigde op het gebied van regeneratieve geneeskunde een grote doorbraak. Na 12 maanden onderzoek op 100 – patiënt. Is het wetenschappers gelukt om doormiddel van Mesenchymale stamcellen de pijn te verlagen bij patiënten met Discogene lage rugpijn (lumbaal discogeen).

De resultaten toonden aan dat één injectie met mesenchymale stamcellen de pijn voor 12 maanden in de degenererende tussenwervelschijven verlagen. Hierdoor gebruikten de proef personen 12 maanden lang minder medicijnen tegen pijnbestrijding, en hoefden ze ook niet onder het mes om een chirurgische behandeling te ondergaan.

Mesoblast directeur Silviu Itescu zei: “We zijn erg blij met de resultaten van het experimenten die bevestigen dat mesenchymale stamcellen veilig gebruikt kunnen worden. Daarnaast bevatten de resultaten sterke aanwijzingen van aanhoudende pijn reductie. Hierdoor wordt het mogelijk om meer onderzoek uit te voeren en wellicht in de toekomst met een effectief medicijn te komen”.Lage rug pijn vermijden met stamcellen

Dr. Hyun Bae, Klinisch onderzoeker en medisch directeur zei: “Dit is overtuigend bewijs dat mesenchymale stamcel technologie de potentie heeft om de pijn in het ruggenmerg te reduceren zonder gebruik te maken van medicijnen of gecompliceerde chirurgische behandelingen.

Hoe is het onderzoek uitgevoerd?

Dit onderzoek is een fase 2 experiment en uitgevoerd op 100 patiënten met 6 maanden matige tot ernstige lage rugpijn. Na het random bepalen van 2 groepen werd de controle groep eenmalig geïnjecteerd met een zout oplossing en kreeg de andere groep een één injectie met mesenchymale stamcellen. Gedurende 12 maanden werd de pijnscore bepaald met een visuele analoge schaal (VAS).

Na 12 maanden bleef de pijnscore bij controlegroep onveranderd, terwijl bij de experimentele groep de pijnscore met 50% reduceerde. Daarnaast werd bij de experimentele groep 42% minder opioïde medicatie gebruikt en is de disc stabiliteit verbeterd ten opzichte van de controle groep. Ook zijn er significant minder chirurgische ingrepen uitgevoerd in de experimentele groep ten opzichte van de controle groep.

Allogene MPC behandeling werd goed verdragen en de meest frequent gemelde bijwerking, rugpijn, die zich in alle behandelingsgroepen.

Belang van het onderzoek chronische degeneratieve tussenwervelschijf (lumbaal discogeen).

Meer dan 6 miljoen patiënten in de Verenigde Staten hebben aantal maanden last van chronische rugpijn, bij ongeveer 3,5 miljoen mensen is de pijn in de onderrug chronisch en hebben ze last van matige of ernstige degeneratieve tussenwervelschijven. Het National Center for Health Statistics meldde in 2010 dat lage rugpijn bij 28% van de Amerikaanse volwassenen voorkomt, en uiteindelijk de tweede meest voorkomende oorzaak van invaliditeit is bij de Amerikaanse volwassenen. Totale kosten van lage rugpijn zijn in de verenigde staten naar schatting tussen de $ 100 miljard en $ 200 miljard per jaar.

Conclusie:

Discogene lage rugpijn (lumbaal discogeen) is een veel voorkomende aandoening die wereldwijd miljarden kost. Experimenten met mesenchymale stamcellen lijken hoopgevend en de volgende experimenten liggen al klaar om uitgevoerd te worden.

Voor meer informatie over dit onderwerp zie: mesenchymale stamcellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *